Avdelinger

Gartneriet.

De fleste innsatte arbeider i gartneriet. Gartneriet består av til sammen 5 bygninger og er utstyrt med datastyrt vanning og temperaturstyring. Leira produserer et variert utvalg av grønnplanter til salgs i butikk og engrossalg til andre utsalgssteder. Bygningsmassen er på over 1000 kvm og består av en salgsbygning med egen butikk, en potte/dekorasjons seksjon, et vintergartneri med helårsplanter, et jordhus og to hus for sommerplanter. Gartneriet har også et utendørs hagesenter, som er åpent i vår/sommerhalvåret.

Vedlikehold.

På vedlikeholdsgruppa er det arbeid til 4-5 personer. De har hatt ansvaret for oppsetting og innredning av 2 veksthus, garasje, verkstedbygg på 300 kvm samt løpende vedlikehold. Vedlikehold administrerer snekkerverksted og mekanisk verksted, og er ansvarlig for vedlikehold av maskinelt utstyr som traktorer, gressklippere og teknisk utstyr i gartneriet. Arbeidet de foretar varierer etter behov og årstid med bl a snømåking og hagearbeid. Alt etter ressursene de innehar gjør de rørleggeroppgaver, snekrer, maler, bygger, støper, flislegging osv. 

Stall.

I stallen er det arbeid til 1 innsatt som styres av vedlikeholdet. Det er plass til 4 hester til enhver tid. Det er private som har hestene sine her og disse gjør avtale med Leira om oppstalling som innebærer at hestene får stell, foring og lufting De innsatte tar del i dette arbeidet og samarbeider med hesteeierne om kjøring av hestene når de selv ikke har anledning til å utføre jobben. 

Bilverksted.

Nedenfor stallen ligger verkstedet. Her får 4 innsatte opplæring i bilfag. Verkstedet er autorisert og er i tillegg godkjent som lærlingplass. To innsatte har lærlingstatus. Leira prioriterer først og fremst fengslets egne biler, men privatpersoner kan også henvende seg til verkstedet for å få service på sine biler. En ansatt - fagarbeider innen bilfag - fra Brundalen videregående skole har ansvaret for tilsyn og opplæring.

Vaskeri.

Vaskeriet har arbeidsplass til 1 innsatt. Det vaskes klær for Trondheim fengsel, idrettslag og andre private bedrifter/organisasjoner. Leira henter og bringer tøy til og fra Trondheim fengsel. Når tøyet er kommet til Leira skal det sorteres og vaskes. Til slutt skal tøyet brettes og eventuelt strykes og deretter pakkes for levering. 

Kjøkken.

To innsatte har ansvaret for kjøkkenet. Dette innebærer bestilling av all tørrmat og tilberedning til servering. I tillegg lages det varmretter til lunsj av rester fra tidligere middagsmåltider. Middager lages og hentes fra Trondheim fengsel. 

Renhold.

En innsatt har ansvaret for alt renhold på fellesområdene i hovedbygningen og skolestua.En innsatt har ansvar for ekstra renhold av besøksleiligheter og møterom.